Bossen,  Tips voor verzorging

Beukenbos in schaal

Bonsailovers creëert miniatuur bossen met groepen beuken in ovale, geglazuurde schalen (crème, licht en donkerblauw) in akadama, een soort hydrocultuur van Japanse kleikorrels.

Een groep bestaat uit 7, 9 of 11 of meer beuken van verschillende dikte en hoogte om diepte werking te bewerkstelligen. De grootste en dikste bomen zijn zo’n 50 centimeter hoog en hebben een diameter van 2 tot 3 centimeter. De schaal heeft een lengte van 45 centimeter en een breedte van 20 centimeter. Grotere groepen en grotere schalen zijn ook mogelijk. De groep is in het voorjaar of najaar gevormd en heeft de verplanting van volle grond naar pot bewezen goed doorstaan. De groep is opnieuw uitgelopen in het voorjaar.

Bonsailovers heeft door selecteren en snoeien van zijtakken een eerste aanzet tot het juiste silhouet van de bomen gemaakt. Ook is door bedrading een nieuwe top in de bomen gemaakt. Jouw taak wordt de groep zorgvuldig verzorgen door water te geven (de groep mag niet uitdrogen), toedienen van bemesting in het groeiseizoen van april tot en met september en het elk jaar in april-mei snoeien (nijpen) van de knoppen die uitlopen tot de eerste twee blaadjes. Door dit jaar in jaar uit te doen, verfijn je de takzetting van je groep tot de groep een echte bonsai geworden is. Vind je dit ingewikkeld? Geen nood, op verzoek kan Bonsailovers je op de juiste momenten van snoeitips voorzien of je de snoei uit handen nemen. Watergift en bemesting zul je wel zelf moeten doen :).

Momenteel hebben we een aantal beukenbossen op voorraad, de prijs bedraagt 230 euro per bos. Heb je interesse, neem dan contact met ons op.