Over ons

Michel van den Hoeven kweekt ruim 30 jaar bonsai. Ruim vijf jaar terug inspireerde hij Rolf Hetterschijt om ook bonsai te kweken. Zoals vaker begon deze passie met een enkele bonsai die cadeau werd gedaan.

Michel

Al gauw groeide bij Rolf de behoefte aan meer beginnersmateriaal. Naast gebruikelijke routes als het aankopen van startersmateriaal bij tuincentra, liep hij een minder gebruikelijk pad. Hij legde contact met diverse natuurbeheerorganisaties waaronder bijvoorbeeld Staatsbosbeheer om op vergunning dennetjes en lariksen uit heidegebieden te verwijderen. Dat zijn avontuurlijke buitendagen, waarbij je aan het eind van de dag met een auto vol materiaal thuis komt.

Rolf

Inmiddels hebben zij ook een vaste stek, waar dit materiaal in de volle grond verder opgekweekt wordt. En een uitgebreide verzameling van materiaal in trainingsschalen en verder ontwikkeld materiaal in echte bonsai schalen. Het vormen, onderhouden en verfijnen van deze grote hoeveelheid materiaal van een beperkt aantal soorten zorgt voor een steile leercurve. Zowel Michel als Rolf hebben lessen gevolgd van experts zoals Teunis Jan Klein, lezen het bekende magazine Bonsai Focus en bezoeken tentoonstellingen zoals de jaarlijkse Trophy van de Belgische Bonsai Associatie voor inspiratie. En vooral ook samen coachen we elkaar.

Wij dragen onze kennis en liefde voor het kweken van bonsai graag over voor wie wil. Een aankoop bij ons gaat vergezeld van advisering over verzorging en verfijnen in woord en daad.